Prasátko III.


Ohnivý talíř
60 dkg vepřové kýty, 1 cibule, 1 chilli paprička, 2 rajčata, 3 papriky, 1 plechovka fazolí, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 vejce, Solamyl, sůl.
Plátky masa naklepeme, osolíme a obalíme ve vejci rozšlehaném se 2 lžícemi Solamylu. Na oleji usmažíme po obou stranách. Ve výpeku orestujeme nakrájenou papriku, chilli papričku, přidáme rajčata, fazole, sójovou omáčku, 1 a 1/2 dl vývaru a víno. Chvíli vše podusíme. Maso vrátíme do omáčky prohřát.

Pekáč pro Lucifera
40 dkg vařeného uzeného masa, 80 dkg uvařených brambor, 20 dkg pohanky, 2 středně velké cibule, 10 dkg ostré pálivé klobásy, 4 stroužky česneku utřeného se solí, majoránka, mletý pepř, sůl.
Pohanku 2x spaříme vařící vodou, osolíme, zalijeme vodou a v troubě podusíme doměkka. Na kolečka nakrájené uvařené brambory smícháme s pohankou, nakrájenou cibulí osmaženou na sádle, česnekem a kořením. Přidáme na kostičky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou klobásu a směs dáme na sádlem vymazaný pekáč. V předehřáté troubě pečeme dozlatova, podáváme se zelným salátem.

Uzené s křenovou omáčkou
Uzenou krkovičku uvaříme s 1 cibulí a 3 kuličkami pepře. Podáváme s křenovou omáčkou.
Křenová omáčka:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme jí studeným uzeným vývarem a provaříme. Podle chuti osolíme, osladíme, okyselíme, zjemníme smetanou a přidáme strouhaný křen.

Vepřová játra s feferonkami
Vepřová játra nakrájíme na kousky, poprášíme zázvorem a prudce opečeme na tuku. Přidáme papriku nakrájenou na nudličky, cibuli, 1-2 feferonky a dusíme doměkka. Měkká játra dochutíme solí, pepřem a worcestrem.

08.04.2012 12:50:39 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se