Pekelnické brambory


Ohnivá bramborová pánev
50 dkg nových brambor, 25 dkg pikantních uzenek ) čabajka, paprikový salám), 40 dkg konzervovaných rajčat, špetka cilli koření, kmín, česnek, sůl..
Čabajku (salám) nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji. Přidáme omyté a na plátky nakrájené brambory a 5 minut opékáme. Okořeníme kmíenm, přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli, rajčata. Dusíme na mírném ohni až brambory změknou.

Voňavé brambory
Brambory, různé druhy sýrů, kmín
Syrové brambory nakrájíme na plátky a dáme na vymazaný plech. Když jsou skoro pečené, poklademe je kousky tvarůžků, sýru Niva, ementálu a posypeme kmínem. Dopečeme do roztavení sýrů.

Sýrové brambory
Uvařené a ještě horké brambory dáme do mísy a osolíme. Přidáme kousek másla a na tenké plátky nakrájený smetanový sýr. Zakryjeme poklicí a necháme přikryté, až se máslo a sýr rozpustí. Lehce promícháme. Podáváme posypané cibulovou natí, petrželkou, pažitkou.

Brambory ve vinném těstíčku
50 dkg brambor, 1 dl bílého vína, 2 vejce, 2 lžíce hl. mouky, tymián, sůl.
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě 10 min. Vychladlé oloupeme, nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Prosypeme je lehce solí a sušeným tymiánem. Vyšleháme těstíčko ze žloutků vína, mouky a soli, vmícháme ušlehaný sníh z bílků. V těstíčku namáčíme kolečka brambor a smažíme na oleji po obou stranách.

Bramborový salát s česnekem
Uvařené brambory nakrájíme na kostky a smícháme s utřenými stroužky česneku (množství dle chuti), nakrájenou sladkokyselou okurkou, kysanou smetanou a majolkou. Podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme octem.

08.04.2012 20:25:58 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se