Výborný bůček II.


Marinovaný bůček
50 dkg vyššího bůčku, 3 stroužky česneku, svazek petrželky s pažitkou, mletý pepř, sůl.
Bůček vykostíme, osolíme, opepříme a upečeme doměkka. Bylinky jemně nasekáme, promícháme s utřeným česnekem, osolíme a směsí potřeme vychladlý upečený bůček. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 5 dnů v chladničce proležet.

Chlapský šmak
Vyšší prorostlý čerstvý bůček (cca 1 kg) uvaříme v tlakovém hrnci doměkka s 15 stroužky oloupaného česneku, 5 bobkovými listy, 5 kuličkami nového koření, 1 a 1/2 lžíce soli.
Maso vykostíme, potřeme pikantní pastou připravenou z 12 stroužků česneku, 1 lžičky mletého pepře, sladké mleté papriky, 5 kapek worcestru, trochy pálivé papriky a 5 lžic vývaru. Teplé maso zabalíme ihned do alobalu a necháme v cgladničce cca týden uležet.

Falešní španělští ptáčci
Plátky libového vepřového bůčku osolíme, opepříme a naplníme přislazeným kysaným zelím smíchaným s nastrouhaným jablekm. Svineme a zajistíme párátky. Vložíme na orestovanou nakrájenou cibuli a opečeme po obou stranách. Podlijeme mírně vodou a stejným množstvím bílého vína. Přidáme pár kuliček jalovce a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, dochutíme mletým pepřem, drceným kmínem.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Česnekový bůček
1 kg syrového bůčku hustě prošpikujeme co největším množstvím oloupaných stroužků česneku. Vaříme asi 40 min. v tlakovém hrnci s 5 kostkami Masoxu. Uvařený bůček vykostíme, potřeme grilovacím kořením kořením a pevně zabalíme do alobalu. V chladničce vydrží delší dobu, pokud ho necháme! Krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem a něčím dobrým zapíjíme.

10.04.2012 15:18:52 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se