Mleté speciality II.


Indická sekaná
50 dkg mletého masa, 4 cibule, 1 zelená paprika, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžička mletého zázvoru, drceného kmínu, 1/2 lžičky chilli koření, špetka mleté skořice, hrst nasekané zelené petrželky, mletý pepř, sůl.
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Do masa zamícháme papriku nakrájenou na kostičky, cibuli a ostatní suroviny a vymícháme. Tvarujeme šišku, povrch uhladíme rukou namočenou ve studené vodě a upečeme.

Petrova srnčí roláda
Ze srnčí plece vykrojíme plát masa o váze cca 75 dkg, rozklepeme, osolíme a potřeme hodně prolisovaným česnekem. Necháme 24 hod. uležet. Maso pak potřeme kořenovou nádivkou.
Nádivka: Smícháme 50 dkg mletého vepřového masa, 2 cibule nakrájené mna kostičky, 1 vejce, 1 žloutek, 3 lžíce studené vody, koření Tabasco nebo chilli, mletý pepř, sůl.
Ke kraji nádivkou potřeného plátu položíme podélně nakrájené klobásy, pevně svineme a převážeme provázkem. Klademe do pekáče na rozpálené sádlo, posypeme 1 nakrájenou cibulí. Během pečení potíráme pikantní směsí vymíchanou ze 2-3 lžic oleje, 2 lžic sójové omáčky, 2 lžic kečupu, 2 lžic worchesteru, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžičky medu a 1 lžičky mleté papriky. Upečeme doměkka.

Bludný "Holanďan"
8-10 tvarůžků, 12 dkg nasekaných mandlí, 12 dkg strouhanky, 10 dkg hladké mouky, 2-3 vejce. Tvarůžky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, smíchané s mandlemi. Pak je obalíme směsí mletého masa, do vrstvy cca 1 cm a tvarujeme do bochánků.
Směs: 60 dkg mletého libového bůčku smícháme s 30 dkg strouhaného uzaného sýra, ochutíme 1 lžící koření Vegeta a 1 lžící kari koření. Bochánky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Podáváme s brambory a zeleninovou oblohou.

Pekelnické koule
50 dkg vepřového plecka, 10 dkg vepřových jater, 4 stroužky utřeného česneku, 1 vejce, 2 rohlíky namočené v mléce, 1 lžička pálivé mleté papriky, kmín, mletý pepř, sůl.
Maso a játra umeleme společně s vymačkanými rohlíky, ochutíme česnekem utřeným se solí, paprikou, mletým pepřem a vmícháme vejce. Ze směsi tvarujeme koule, klademe je do sádlem vymazaného pekáče, posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Upečeme dočervena. Podáváme s chlupatými knedlíky a dušeným kyselým zelím.

11.04.2012 15:11:32 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se