Sýrové rychlovky


Česnekové tousty se sýrem
Ingredience
toustový chléb nebo veka, máslo, sůl, česnek, tvrdý sýr
Postup
Změklé máslo osolíme a utřeme s rozmačkaným česnekem. Soli a česneku podle chuti. Česnekovým máslem potřeme krajíčky toustového chleba nebo veky, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do hodně vyhřáté trouby na 5-8 minut zapéct. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.


Masová směs na topinky
Ingredience
500 g mletého masa, 100 g celeru, 1 zelená paprika, sůl, mletý pepř, oregano, 2 vejce, 1 dl kečupu, křen, olej
Postup
Očištěný celer jemně nastrouháme. Papriku nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme celer, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme a za stálého míchání opékáme asi 10 minut. Pak přilijeme kečup, přidáme pokrájnou papriku, promícháme, trošičku podlijeme a dusíme do změknutí papriky. Odstavíme, vmícháme celá vejce, vrátíme na plotýnku a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Mažeme na opečené plátky chleba obyčejného či toustového. Ozdobíme kečupem a strouhaným křenem.


Rohlíky opečené se sýrem
Ingredience
8 - 10 rohlíků, 100 g tvrdého sýra, 3 vejce, sladká mletá paprika, hořčice, cibule, čerstvá zelenina, olej
Postup
Sýr nastrouháme a smícháme s vejci a špetkou papriky. Rohlíky podélně rozpůlíme. Na řeznou stranu rohlíku naneseme lžičkou sýrovou směs, rovnoměrně rozetřeme a touto stranou překlopíme na pánev s rozpáleným olejem. Osmažíme dorůžova. Pak rohlík otočíme a opečeme z druhé strany. Osmažené rohlíky potřeme hořčicí a ozdobíme kolečky cibule a kousky jiné zeleniny.


Sváteční tousty
Ingredience
toustový chléb,šunka,kečup,kompotovaný ananas,plátkový sýr - všechno v množství podle počtu a hladu strávníků
Postup
Toustový chleba opečeme,potřeme kečupem,položíme plátek šunky,na ni kousek ananasu a přikryjeme plátkem sýra.V troubě krátce zapečeme (než se sýr roztaví).

Sýrové toasty s klobásou
Ingredience
1 toustový chléb, 125 g sýru lučina, 150 g zakysané smetany, 2 nožičky šunkové (nebo jiné) klobásy, 150 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, 3-4 stroužky česneku (podle chuti)
Postup
Lučinu se smetanou utřeme na hladkou hmotu. Osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek a na velmi jemno pokrájenou klobásu. Touto směsí potřeme krajíčky chleba, posypeme strouhaným tvrdým sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapékáme 10 minut. Podáváme teplé s čerstvou zeleninou.

Teplé chlebíčky
Ingredience
200 g měkkého salámu, 200 g tvrdého sýra, 1 cibule, 2 vejce, sůl, pepř, veka nebo toustový chléb
Postup
Salám a sýr nastrouháme, cibuli nadrobno pokrájíme a všechno promícháme se syrovými vejci. Osolíme, opepříme, případně můžeme přidat jiné oblíbené koření. Hmotu natřeme na krajíčky veky či toustového chleba, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme asi 10 minut. Ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme teplé.

Topinka s játrovou paštikou
Ingredience
1 malá konzerva játrové paštiky, 2 vejce, 4 krajíce chleba, česnek dle chuti, strouhaný sýr, trochu oleje
Postup
Na pánev dáme trochu oleje, necháme rozehřát a ihned vyklopíme obsah paštiky. Zamícháme syrová vejce a mícháme, až ztuhnou. Opečené krajíčky chleba potřeme silně česnekem a naklademe paštikovou míchanicí. Posypeme strouhaným sýrem a pažitkou. Můžeme také pokapat kečupem.

Zahradníkovy tousty
Ingredience
1 toustový chléb nebo veka, 10 zralých rajčat, 2 - 3 cibule, hrst zelených bylinek (petrželka, pažitka, bazalka), sušené oregano, 150 g tvrdého sýra, 1 vejce, sůl, pepř, trocha oleje
Postup
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na troše oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, promícháme a dusíme, dokud se nevypaří většina vody z rajčat. Necháme vychladnout. Zatím nastrouháme sýr a posekáme bylinky, případně nakrájíme veku. K vychladlým rajčatům přidáme celé vejce, sýr, bylinky a dobře promícháme. Kdo rád ostřejší, může přidat špetku chilli nebo kousek nadrobno pokrájené feferonky. Směs natíráme na krajíčky veky nebo toustového chleba a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme asi na 5 - 7 minut do trouby vyhřáté na 200°C na nejvyšší polohu. Podáváme teplé.


Topinky Arnošta z Pardubic
Ingredience
4 krajíce chleba, 4 vejce, malá plechovka játrové paštiky, olej na smažení, trochu hořčice nebo kečupu, malá cibule, příp. další zelenina na ozdobu
Postup
Z krajíce chleba vykrojíme sřídku tak, aby kůrka zůstala celá (tvoří "ohrádku"). Kůrku dáme na rozpálený olej na pánvičce a do "ohrádky" vlijeme jedno vidličkou rozšlehané vejce. Necháme ztuhnout aby vajíčko vytvořilo "dno". Mezitím střídku namažeme paštikou a přiklopíme do "ohrádky" paštikou dolů. Přitiskneme. Ještě chvíli necháme smažit, pak opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou dobrotu ozdobíme hořčicí nebo kečupem, cibulí nakrájenou na kolečka, případně další zeleninou podle chuti. Podáváme horké.

Voňavé chlebíčky
Ingredience
1 balíček tvarůžků (100 g), 100 g tvrdého sýra, 150 g měkkého salámu, 2 vejce, mletý pepř
chléb, máslo
Postup
Tvarůžky a salám pokrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme. Přidáme celá vejce, opepříme a promícháme. Kdo rád slanější, může i osolit, ale pozor, tvarůžky jsou dost slané. Krajíčky chleba lehce potřeme máslem (může být i rostlinné), naneseme na ně směs a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme 10 - 15 minut při 200°C.

07.06.2012 08:18:25 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se