dronty
Vítejte na blogu, který je sice chaotický, ale každý si vybere. Od jídla, vtipů, mouder až po příběhy ze skutečného života. Dokonce je už možno prohlédnout i obrázky. Email: dronty1@seznam.cz
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou-Řecko
PRO 4 OSOBY
Potřebujete:
2-3 lilky, podle velikosti
3 větší rajčata
250 g mozzarelly
100 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 prolisované stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
svazek čerstvé bazalky
1. Omyté lilky, rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky přibližně o síle jednoho centimetru. Lilky pak z obou stran osolíme a necháme je na sítu asi 30 minut ,vypotit‘.
TIP
Bazalku nahraďte jinými čerstvými bylinkami, například oreganem, saturejkou, tymiánem, rozmarýnem a podobně. Česnekový olej vyměňte za rozmarýnový nebo neochucený a zeleninu po upečení osolte.
2. Mezitím si připravíme marinádu, a to tak, že smícháme olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a trochu pepře a soli.
3. Lilky opláchneme od soli a důkladně osušíme v čisté utěrce nebo savým papírem.
4. Potom na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečeme důkladně z obou stran osušený lilek a po upečení ho potřeme připravenou česnekovou marinádou.
5. Nakonec připravíme porce tak, že vždycky mezi dva opečené plátky lilku vložíme plátek opepřené a marinádou zakapané mozzarelly a plátek rajčete a pro výraznější chuť ještě posypeme lístky čerstvé bazalky. Grilovaný lilek s mozzarellou podáváme jako večeři nejlépe s čerstvým bílým pečivem
05.07.2008 09:46:46 |
Autor: kamarádka | stálý odkaz
Komentáře
0 komentářů:přidat komentář
<< na úvod
Profil
Jméno: Hana Růžková
Aktuální články












Rubriky















































































