Kuřecí tažin s cibulí-Maroko


PRO 4 OSOBY
Potřebujete:

1 kuře o hmotnosti asi 1 kg
1 lžička šafránu
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
300 ml vody
sůl a mletý pepř
1 lžička mletého zázvoru
2 bobkové listy
špetka muškátového oříšku
4 cibule nakrájené na proužky
2 lžičky cukru krupice
1 lžíce medu
2 kysané citrony, nakrájené + 1 na ozdobu
2 hrsti červených oliv
hrst lístků čerstvého koriandru
1. Kuře omyjeme, očistíme, naporcujeme a poprášíme šafránem. V silnostěnném kastrolu rozehřejeme lžíci másla s olejem a ze všech stran na něm osmahneme porce kuřete, trvá to asi 5 minut. Osolíme a okořeníme a zalijeme vodou. Dusíme pod poklicí na mírném ohni přibližně půl hodiny.
2. Nakrájenou cibuli povaříme asi 15 minut v menším množství oslazené vody, scedíme a necháme okapat. Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, přendáme na mísu a přikryjeme alobalem. Do šťávy z kuřete přidáme zbylé máslo a med, okapanou uvařenou cibuli, kysané citrony a olivy. Promícháme a povaříme.
3. Kousky kuřete přelijeme šťávou a ihned podáváme posypané lístky koriandru a ozdobené kysaným citronem. Tažin je marockým národním jídlem a můžete do něj použít i jiné maso než kuřecí nebo jen zeleninu. Svůj název toto jídlo získalo podle speciální nádoby s pokličkou (tajine), ve které se připravuje.

05.07.2008 09:52:47 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se