dronty
Vítejte na blogu, který je sice chaotický, ale každý si vybere. Od jídla, vtipů, mouder až po příběhy ze skutečného života. Dokonce je už možno prohlédnout i obrázky. Email: dronty1@seznam.cz
Lečo s čabajskou klobásou-Maďarsko
PRO 4 OSOBY
Potřebujete:
2 lžíce sádla nebo oleje
2 střední cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
6 větších zelených paprik
4 velká rajčata
250 g kvalitní klobásy, např. spišská nebo čabajská
sůl a mletý pepř na dochucení
1. Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semeníku a oboje nakrájíme na menší kousky. Cibuli a klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
2. Ve větším kastrole rozehřejeme sádlo nebo olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, hrnec stáhneme z ohně, aby se snížila teplota tuku, a zaprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou.
3. Přidáme nakrájené papriky, rajčata a oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Občas zamícháme a dusíme, až je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená.
4. Nakonec lečo dochutíme solí a pepřem. Podáváme jako lehkou večeři s vařenou rýží nebo pečivem.
05.07.2008 10:03:45 |
Autor: kamarádka | stálý odkaz
Komentáře
0 komentářů:přidat komentář
<< na úvod
Profil
Jméno: Hana Růžková
Aktuální články












Rubriky















































































