Další ňamňa z hlívy (slovenština)


• KLOBÚKY HLIVY V ALOBALE
8 väčších klobúčikov hlív, 1 vajce, 75 g tvrdého syra, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, 8 plátkov anglickej slaniny, soľ.
Klobúky hlivy očistíme. Do rozšľahaného vajca vmiešame nastrúhaný syr, cesnak vymiešaný so soľou a jemne posekanou petržlenovou vňaťou. Touto pomazánkou natrieme polovicu pripravených klobúčikov, prikryjeme ostatnými, obalíme ich plátkami slaniny, zabalíme do alobalu a na grile upečieme. Podávame s bielym pečivom obložené rajčinami a zelenou paprikou.

• GRILOVANÉ HLIVY
400 g klobúčikov hlivy, 8 plátkov anglickej slaniny, soľ, korenie, 100 g syra, petržlenová vňať.
Klobúčiky hlivy nasucho očistíme, na dno pekáča položíme po dvoch plátkoch slaniny a dáme pod gril piecť. Na opečenú slaninu tesne vedľa seba poukladáme klobúčiky hlív, lupeňmi nahor, osolíme, okoreníme, posypeme strúhaným syrom a grilujeme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

• GRATINOVANÉ KLOBÚČIKY
10 klobúčikov hlív, 30 g oleja, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, 15 g masti, 50 g šunky, petržlenová vňať, citrónová šťava.
Klobúčiky opečieme do zlatista na rozohriatom oleji, osolíme a okoreníme. Hlúbiky hlivy pokrájame nadrobno a spolu s cesnakom zmiešaným so soľou opečieme na masti. Zmesou naplníme opečené klobúčiky, poukladáme na kastról, obložíme rezancami šunky, pokvapkáme citrónovou šťavou a upečieme.- Posypeme petržlenovou vňaťou.

• PRÍRODNÉ REZNE
Klobúčiky hlivy, soľ, korenie, mletá sladká paprika, rasca, tuk na smaženie, pečeňová paštéta, strúhanka.
Prírodné hlivové rezne pripravujeme opečením na rozohriatom tuku. Klobúky osolíme, posypeme rascou, paprikou, korením a rýchle z oboch strán v dobre rozohriatom tuku opečieme. Klobúčiky môžeme potrieť pečeňovou paštétou, poprášiť strúhankou a prudko opiecť.

• VIEDENSKÉ REZNE
Klobúčiky hlív, soľ, mlieko, hladká alebo polohrubá múka, vajce, strúhanka, tuk na vyprážanie, syr, šunka.
Klobúky osolíme, namočíme do mlieka, obaľujeme múkou, vajcom a strúhankou. Po oboch stranách opražíme. Kyprejšie rezne získame, keď rezy potrieme z oboch strán snehom ušľahaným z bielkov, posypeme strúhankou a opražíme na rozohriatom tuku. Chuť možno vylepšiť nastrúhaním syra a nadrobno pokrájanej šunky, pridať vajce, premiešať zmesou potrieť klobúky hlivy, obaliť v strúhanke a opražiť.

• REZNE V CESTÍČKU
Klobúčiky hlív namáčame do rôznych druhov cestíčok :
Obyčajné : 100 g hladkej múky, 1 vajce, 200 ml mlieka, soľ.
Pivové: 150 g cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, 2 cibule, 50 g oleja alebo masti, soľ.
Klobúčiky potrieme cesnakom so soľou a poprášime múkou. Cibuľu nakrájanú na kolieska speníme na oleji a vyberieme. Miesto nej vložíme do oleja klobúčiky hlív a po oboch stranách do zlatista opečieme. Opečené preložíme na taniere a obložíme kolieskami opraženej cibule. múky, 2 žĺtky, 1 lyžica oleja, 200 ml piva - vymiešať, nechať chvíľku postáť, vmiešať tuhý sneh z bielkov.
Čínske : 2 vajcia, 40 g solamylu, soľ.
Syrové: 50 g strúhaného syra, 2 vajcia, soľ.
Vínové: 100 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 2 vajcia, soľ, podľa potreby polohrubej múky, aby sa cesto lialo.

• HLIVA GRILOVANÁ NA ROŠTE
600 g hlivy, 100 ml oleja, soľ, mleté korenie. Hlivu na sucho očistíme, podľa veľkosti rozdelíme na polovice alebo štvrtky, namočíme do oleja, ľahko posypeme soľou a korením a na rošte nad žeravým uhlím grilujeme.

26.07.2008 15:38:12 | Autor: cizina | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se