Další a další recepty z hlívy (slovenština)


• SEKANÁ
750 g hlív, 1 veľká cibuľa, 4 lyžice masti, korenie, soľ, 250 ml mlieka, 3 žemle, 1 vajce, petržlenová vňať, 1 bielok, strúhanka.
Nadrobno pokrájané hlivy podusíme s jemne pokrájanou cibuľou na 3 lyžiciach masti, osolíme, okoreníme. Po odparení vody pridáme v mlieku namočené vymačkané žemle, 1 vajce, jemne posekanú petržlenovú vňať, dobre premiešame a podľa potreby okoreníme, osolíme, prípadne zahustíme strúhankou. Zo zmesi vytvarujeme šišku, vložíme na pekáč s rozohriatou ostávajúcou masťou, potrieme bielkom, podlejeme a upečieme. Po vychladnutí porcujeme a podávame.

• KARFIOL S HLIVOU
400 g karfiolu,1 strúčik cesnaku, pažítka, 30 g masla, 300 g hlív, 1 lyžica kečupu, soľ, 50 g strúhaného syra.
Jemne nakrájaný cesnak s pažítkou speníme na masle. Pridáme ružičky karfiolu, pokrájané hlivy, kečup, osolíme, podlejeme troškou vody a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Zmes rozdelíme na taniere a posypeme strúhaným syrom.

• KARFIOL S HLIVOU II.
1 karfiol, tuk, 200 g hlív, 100 g kečupu, 100 g tvrdého syra, petržlenová vňať, ocot, soľ, čierne korenie a cukor na ochutenie.
Karfiol očistíme, opláchneme v mierne okyslenej vode, dáme do vriacej osolenej vody, do ktorej sme pridali cukor a varíme v neprikrytej nádobe do polomäkka. Rozdelíme na ružičky, vložíme do nádoby vymastenej tukom. Obložíme na pásiky pokrájanými hlivami, polejeme kečupom, ochutíme pochutinami, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

• PAPRIKY PLNENÉ HLIVAMI A SYROM
400 g hlivy, 40 g masla, soľ, tavený syr, 8 zelených paprík.
Jemne pokrájanú hlivu podusíme na masle, osolíme, po vychladnutí vmiešame do taveného syra. Zelené papriky pozdĺž rozrežeme, odstránime jadierka a naplníme pripravenou zmesou. Podávame s pečivom.

• PARADAJKY PLNENÉ SARDINKAMI
6 paradajok, soľ, krabička sardiniek, 30 g masla, 2 lyžice zaváraných hlív, 1 cibuľa, petržlenová vňať.
Paradajkám zrežeme hornú časť. Vnútro vyberieme a posolíme. Naplníme pripravenou zmesou. Zmes: odkvapkané sardinky dobre rozmiešame s maslom a jemne nasekanými hlivami, s nadrobno nakrájanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.

• PARADAJKY PLNENÉ HLIVOU
150 g paradajok, 150 g hlív, 1 vajce, maslo, citrónová šťava, soľ, petržlenová vňať.
Vrch paradajok zrežeme, vnútro vyberieme a osolíme. Hlivy osolíme, okoreníme a nadrobno pokrájané udusíme na masle. Hotové zahustíme vajcom, plníme do pripravených paradajok. Pred plnením nakvapkáme do nich citrónovú šťavu. Paradajky môžeme dať zapiecť, ale rovnako chutné sú aj surové. Zdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

• ZAPEKANÉ RAJČINY
4 väčšie tvrdé rajčiny, 125 g hlivy, 2 lyžice strúhanky, 20 g masla, 1 lyžica oleja, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ.
Z rajčín odrežeme vŕšky a vydlabeme vnútro. Očistené a umyté hlivy nakrájame na tenké plátky a udusíme na masle. Pridáme vydlabanú dužinu z rajčiakov a opraženú strúhanku, primiešame zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a touto zmesou naplníme rajčiny. Uložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom, pokvapkáme olejom a asi 15 minút zapekáme vo vyhriatej rúre. Podávame ešte teplé s chlebom alebo so zemiakovou kašou

26.07.2008 15:40:29 | Autor: cizina | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se