Hlíva v mezinárodní kuchyni (slovenština)


• HLIVY PO ČÍNSKY
400 g klobúčikov hlív, 2 vajcia, 4 g solamylu, soľ, 5 lyžíc oleja, 100 ml bieleho vína, 1 feferónka, cesnak, 2 lyžičky worčestrovej omáčky, 2 lyžičky sójovej omáčky.
Klobúčiky rozpolíme, namočíme do zmesi rozšľahaných vajec, solamylu a soli a necháme odležať. Po chvíli ich prudko opečieme na rozohriatom oleji do zlatista. Pridáme víno, nadrobno nasekanú feferónku, cesnak, worčestrovú omáčku, sójovú omáčku a krátko povaríme.

• MAĎARSKÝ GULÁŠ
1 cibuľa, 50 g slaniny, 400 g hlív, 1 čerstvá paprika, 1 menšia šalátová uhorka, 2 rajčiny, soľ, korenie, štipka cukru, sladká paprika, štipka pálivej papriky, 200 ml smotany, 1 lyžica hladkej múky.
ibuľu nakrájame nadrobno a necháme na slanine pokrájanej na drobno opražiť. Pridáme pokrájané hlivy a dusíme. Doplníme pokrájanou paprikou, uhorkou, rajčinami. Osolíme, prisladíme, okoreníme, pridáme sladkú i pálivú papriku a 10 minút povaríme. V smotane rozmiešame múku a guláš zahustíme. Podávame s bielym pečivom.

• HLIVA PO PROVENSÁLSKY
500 g hlív, 80 g masla, 3 lyžice smotany na šľahanie, mleté korenie, soľ, 2 cibule, 5 rajčín, 150 g syra.
Pokrájané hlivy podusíme na polovici masla, vmiešame smotanu, okoreníme, osolíme. Na druhej polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, pridáme rajčiny a podusíme do mäkka. Stiahneme z ohňa a vmiešame postrúhaný syr. Podusené hlivy vložíme na dno ohňovzdornej misy misky, na ne dáme vrstvu rajčín so syrom a pod grilom krátko zapečieme.

• HLIVY PO GRÉCKY
300 g hlív, 30 g masla, rasca, soľ, 4 lyžice rajčinového pretlaku, strúčik cesnaku.
Huby nadrobno pokrájame a dusíme s rascou na masle. Keď sú mäkké posolíme ich, pridáme rajčinový pretlak a jemne roztretý cesnak a necháme ešte prejsť varom.

• HLIVOVÝ PAPRIKÁŠ
500 g hlivy, 1 cibuľa, lyžica masti, sladká červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, 2 dl kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky.
Hlivu pokrájame na rezance. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, posekané hlivy a dusíme kým sa šťava nevyparí. Posolíme, podlejeme horúcou vodou alevo vývarom z kostí a udusíme. Mäkké zaprášime hladkou múkou, zalejeme smotanou a ešte povaríme

26.07.2008 15:42:28 | Autor: cizina | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se