Špíz ze tří druhů masa


4 porce:
400g hověz svíčkové
400g vepřové panenky
400g kuřecích prsíček
4 lžíce oleje
3 větší cibule
300g barevné papriky
500g cukety
4 velké žampiony
150g listového špenátu
100g nastrouhaného Eidamu
sůl. pepř. mexická grilovací směs
50g másla
2 lžíce mouky
větvička tymiánu a rozmarýnu na ozdobu

Brambory:
8 středních brambor
1 lžíce sušené zeleniny
200g tučného tvarohu
2 stoužky česneku
hrst nasekaných bylinek, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kousky tak 6x6 cm,.lehce naklepeme a naložíme do oleje
s rozmíchanou lžicí grilovací směsi a dáme na 3-4 hodiny do lednice. Papriky nakrájíme, cibuly a cuketu také, na kolečka. Na grilovací jehlu dáváme střídavě maso a zeleninu. Osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 200 st. tak 20 minut.
Žampiony omyjeme, odstraníme nožičky a hlavy naplníme nasekaným špenátem, osolíme, opepříme. Vložíme do toiuby k masu tak 5 minut před dopečením. Po vyjmutí je posypeme strouhaným sýrem.

Brambory: Celé brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme a pak je posypeme směsí sušené zeleniny a zabalíme každý zvlášť do alobalu. Dáme ještě na 10 minut dopéct ke špízům.
Tvaroh rozmícháme zas s bylinkami a utřenýmčesnekem, osolíme, a opepříme.
Hotové brambory podélně nakrojíme a cukrářským sáčkem do nich nastříkáme tvarohovou směs.
Výpek z masa slijeme do kastrůlku a zaprášíme moukou, povaříme min. 2 minuty.
Špízy podáváme přelité omáčkou se žampiony a bramborami, ozdobené tymiánem a rozmarýnem.


27.07.2008 13:15:08 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se