Vychytávky


Ořechy snáze zbavíme skořápek, jestliže je přes noc ponoříme do vody s přísadou cukru. Dají se lépe rozlousknout, skořápky se rozdělí v polovině a nerozdrobí se.

Přesolenou polévku, či omáčku zlepšíme přidáním kostky cukru, nebo 2-3 plátků brambor, které pak vyndáme.

Houbovou smaženici připravujeme tak, že houby dusíme nejprve ve vlastní šťávě a teprve po chvíli přidáváme tuk. Stává se, že přidáme-li máslo hned, houby tvrdnou.

Vyschlou hořčici dostaneme do použitelného stavu tím, že do ní přidáme několik kapek octa s trochou cukru a dobře promícháme.

Zcukernatělý med uvedeme do původního tekutého stavu tak, že ho dáme do vodní lázně o teplotě 40 st., nebo ho rozehřejeme v mikrovlnce.

Aby karamel okamžitě neztvrdl, pridáváme do něj (jakmile začne hnědnout) několik kapek citronové šťávy nebo octa.

Aby byly rozinky rovnoměrně rozptýleny v pečivu, obalíme je buď v krystalovém cukru nebo mouce.

Povrch bábovky povlažíme před pečením tukem nebo mlékem, povrch pak nepopraská.

Aby se ruce po škrábání brambor nebo čištění zeleniny lépe umyly, potíráme je předem citronovou šťávou. Skvrny, které přesto zůstaly třeme kůrou z pomeranče.

Zčervenalé ruce ošetřujeme lázní v teplé slané vodě a potom vetřeme olivový olej.

Pach česneku zmizí, umyjeme-li ruce v kávové sedlině.

Pach cibule odstraníme, jestliže prostory mezi prsty třeme petrželkou.

Pachu ryby se zbavíme, třeme-li před umytím ruce solí.

24.08.2008 17:53:23 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se