Další rady


Zředěný prostředek na nádobí
Ušetříte spoustu Jaru nebo jiného prostředku na nádobí, nevyhodíte-li prázdnou láhev, ale z poloviny jí naplníte prostředkem z nové láhve. Přidejte trochu octa a dolijte vodou.


Zeleninové stonky na omáčky
Stonky od petržele a ostatní zeleniny či bylinek je škoda vyhazovat. Omyjeme je, nakrájíme na malé kousky a zamrazíme. Pak budou vždy k potřebě při vaření.

Čistící prostředek
Smícháme ocet a sůl na pastu. Udělá to stejnou službu jako tekutý písek.

Třešňovice proti plísni
Aby džem nebo ovocný rosol nezplesnivěly, přidejte do skleniček pár kapek alkoholu.

Barva pro mdlou omáčku
Pokud se nám zdá omáčka mdlá, necháme zkaramelizovat 1/2 lžičky cukru na pánvi s troškou másla. Přidáme pak do omáčky.

Špenát a sardelová pasta
kdo nemá rád česnek, může do špenátu místo něj ochutit šoenát trochou sardelové pasty.

Okurky
Máte rádi zeleninové saláty a chcete, aby v nich čerstvé okur¨ky nezměkly? salát si připravte, dejte do lednice, ale osolte až pžed podáváním.

Banány pomohou
Pokud podáváme ostré kořeněné jídlo je vhodné po něm servírovat jako dezert banán. Dokáže neutralizovat ostrou chuť pokrmu.

Džem a marmeláda
Pokud chceme zjistit při přípravě džemu nebo marmelády, zda je už hotová, nalijeme lžičku směsi na savý papír a když se kolem neutvoří mokrá skvrna, můžeme ji ještě horkou plnit do sklenic.

24.08.2008 17:57:02 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se