Evouškův pangasius


Na 4 porce:

4 plátky pangasia (asi 1 kg) kousek pórku (pevná část)
½ citrónu 15 dkg šunka nebo šunkový salám
hořčice 4 lžíce ostrý kečup
sůl 4 lžíce tvrdý jemně strouhaný sýr
pepř ml. 5 dkg máslo
gril. koření 1 šlehačka


Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme kouskem másla.
Pangasia pokame citrónem a osolíme z obou stran. Jednu stranu popepříme, potřeme hořčicí, poklademe šunkou. Na 1 polovinu plátku položíme 3-4 tenká kolečka pórku, ten pokapeme 1 lžící kečupu, a na ni přeložíme 2. polovinu plátku se šunkou. Nemusíme spínat, přeložený plátek drží.
Na dno vymazaného pekáče či mísy dáme pár koleček pórku, co nám event. zbyl, položíme připravené balíčky pangasia, posypeme jemně gril. kořením a na každý položíme tenký plátek másla, zalejeme šlehačkou (3/4-celá) i přes pangasia,dáme do trouby péct, polopřikryté, na 180-200st. Po 30-40 min. zcela odkryjeme, polejeme šťávou z pekáče, a každý balíček posypeme sýrem a odkryté dopečeme do zlatavé barvy.
Jako příloha zelenina nebo zeleninový salát a brambory na různý způsob, velmi dobré jsou brambory v papiňáku. Kdo má rád tatarskou omáčku, určitě to s ní nezkazí.

30.08.2008 15:28:02 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se