Krůta na pomerančích s rýží


450 g krůtího masa bez kůže, na proužky
1 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule, nakrájená
300 ml neslazené pomerančové šťávy
1 bobkový list
225 g malých růžiček brokolice
1 větší cuketa, na kostičky
1 velký pomeranč
350 g rýže
sůl a pepř

Na ozdobení:
25 g vypeckovaných černých oliv ve vlastní šťávě, okapané, rozčtvrcené
nasekané lístky bazalky
Příloha: rajčatový salát s cibulí

Postup přípravy:

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za neustálého míchání osmahneme cibuli
a nakrájené krůtí maso, dokud lehounce nezhnědne. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a necháme na mírném plamení 10 minut povařit.
Mezitím vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou růžičky brokolice a necháme je pod pokličkou maximálně 10 minut blanšírovat. Přidáme pokrájenou cuketu, znovu přivedeme vodu k varu a vše povaříme další 3 minuty. Pozor, zeleninu nesmíme převařit, musí zůstat chrupavá. Pak ji necháme na cedníku okapat a odložíme zatím stranou.
Pomeranč oloupeme a zbavíme ostrým nožem bílých vláken, Pomerančovou dužinu nakrájíme na tenká kolečka, které ještě přepůlíme.
Do pánve s masem a cibulí přidáme brokolici, cuketu, uvařenou rýži a pokrájený pomeranč. jemně promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a 3-4 minuty zahříváme téměř u bodu varu.
Rýži s krůtím masem a zeleninou rozdělíme na ohřáté talíře, ozdobíme černými olivami a čerstvými lístky bazalky.

Příloha: rajčatový salát s cibulí

06.09.2008 09:15:04 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se