Dušená husa na zelenině


1/2 husy nebo kachny
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce husího/kachního sádla
2 petržele, nahrubo nastrouhané
2 velké cibule, na plátky
2 středně velké celery, nahrubo nastrouhané
2 mrkve, nahrubo nastrouhané
2 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce smetany
sůl a pepř


Postup přípravy:

Husu omyjeme, očistíme a naporcujeme. Pokud chceme mít husí maso křehší, zakapeme je olejem, potřeme solí, zabalíme do utěrky nebo fólie a na 3 - 4 hodiny před přípravou je vložíme do chladničky. Porce osušíme, přiměřeně dosolíme
a zaprášíme moukou s pepřem. Na pánvi rozpálíme husí/kachní sádlo, vložíme porce husy/kachny a po všech stranách je osmahneme a odložíme stranou.
Na pánev přidáme trochu oleje, (pokud je potřeba), přidáme plátky cibule, nastrouhanou kořennou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a vše osmahneme během asi 5 minut za stálého míchání. Osmahnutou zeleninu i maso vložíme do přiměřeně velkého pekáčku nebo nádoby z varného skla či keramiky, podlijeme 3/4 šálku vody a přibližně 2 hodiny dusíme pod pokličkou. Ke konci dušení přidáme rajský protlak, zahustíme smetanou a necháme prohřát. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

příloha: těstoviny nebo nočky

06.09.2008 09:37:42 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se