Kuřecí srdíčka na koření



500 g zmrazených kuřecích srdíček (1 balíček)
2 velké cibule, jemně nasekané
3 stroužky česneku, rozmačkané
3 cm nastrouhaného oddenku zázvoru (1 lžíce)
1/2 lžíce koření "laos" - bubuk (můžeme vynechat pokud nemáme přidáme 1 cm oddenku zázvoru)
1 lžička čerstvě a hrubě drceného černého pepře
1/2 lžíce kurkumy (nebo koření kari)
1/2 lžíce římského kmínu (cumin) nebo kmínu
2 kostky kuřecího bujónu nebo vlastní zeleninovo - kuřecí vývar
1 lžička zeleninového ochucovadla v prášku (např. Knorr, Vegeta apod.)
1/2 lžičky granulované jíšky (např. Knorr a pod.)
2 lžíce oleje

Postup přípravy:

Ve větším, nejlépe litinovém kastrolu nebo vyšší pánvi a na větším plameni rozehřejeme olej. Na rozpálený olej vložíme balíček opláchnutých, ale ještě nerozmrazených kuřecích srdíček a bez pokličky zahříváme. Srdíčka pustí vodu, kterou intenzivně odpařujeme až na tuk. Přidáme kmín (cumin) a mírně maso
na tuku osmahneme. Srdíčka vyjmeme a dáme stranou do misky. Do zbytku tuku na pánvi vložíme velmi drobně nasekanou cibuli a po nějaké chvilce rozmačkané stroužky česneku. Cibuli hned raději osolíme, aby jsme zabránili jejímu zhnědnutí či připálení a osmahneme ji do sklovita. Do cibulkové směsi přidáme nastrouhaný oddenek zázvoru, hrubě roztlučený černý pepř. Do kořeněné směsi vrátíme
na poloviny rozkrojená kuřecí srdíčka, přidáme kurkumu nebo kari, případně laos
a stále mírně restujeme za míchání. Po chvilce zalijeme maso asi 250 ml vývaru
z drůbežích kostek nebo vlastní výroby. Můžeme použít na podlití i víno. Kousky masa však musíme mít jen částečně zalité, malinko z kapaliny vyčnívají a tak je dusíme (nevaříme!). Zmírníme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou
a za mírného probublávání při teplotě těsně u bodu varu dusíme a dusíme. Občas dolijeme malé množství horké vody a zamícháme. Když jsou srdíčka již příjemně chrupavě a měkká, ochutíme omáčku zeleninovým práškovým nebo granulovaným ochucovadlem, podle chuti dosolíme. V případě, že nám cibule omáčku dostatečně nezahustila, přidáme ještě pár granulí rozpustné jíšky. Mouku
na zahuštění omáčky každopádně nedáváme!
Podáváme na talířích posypané pórkem nebo nasekanou jarní cibulkou. Omáčka má tmavě hnědou barvu, velmi chutná a srdíčka mírně chrupají.

Příloha: knedlík, chléb

06.09.2008 10:06:28 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se