Králík na bylinkách



1 králík, naporcovaný

Na marinádu:
125 ml bílého vína (1/8 l)
2 lžíce bylinkového octa
1/2 lžičky muškátového květu
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžíce koriandru
1 lžička sušeného kopru
500 ml podmáslí

Na omáčku a přílohy:
750 g růžičkové kapusty
250 g cibule, nakrájená na kousky
sůl a pepř
3 lžíce přepuštěného másla
1 lžička sušeného tymiánu
500 ml vývaru
2 jablka rozčtvrcená, bez jader
1/2 sklenice brusinek

Příprava:

Marinádu připravíme svařením uvedených surovin ve víně. Podmáslí vmícháme až po ochlazení směsi. Králičí porce v misce nebo v PE sáčku zalijeme připravenou směsí a necháme je 24 hodin marinovat. Během této doby maso několikrát obrátíme. Kapustu vaříme v osolené vodě po dobu asi 5 minut a necháme okapat. Králíčí maso opečeme na tuku, okořeníme pepřem a tymiánem, přidáme cibuli
a vše krátce osmahneme. Pak zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme
v předehřáté troubě při 100 °C po dobu 1 hodiny. Jablka rozčtvrtíme, očistíme (vyjmeme jaderník) a nakrájíme na kousky. V polovině dušení je přidáme k masu spolu s kapustičkami.
Podáváme posypané brusinkami s knendlíky.

06.09.2008 14:17:43 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se