Smažené jehněčí kotlety


Pro 4 porce:

6 kotlet z jehněte
olivový olej na smažení
2 vajíčka
sůl a pepř
180 g strouhanky
100 g strouhaného parmezánu
Příloha: bramborový salát z v troubě upečených brambor a zeleninový salát

Příprava:

Jehněčí kotlety zbavíme tuku, položíme na ně folii a jemně je naklepeme paličkou nebo válečkem na nudle. Před smažením by měli být skladovány při pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme olivový olej (nikoliv panenský) v množství asi takovém, aby vytvořil 1 cm vysokou vrstvu oleje v pánvi. Pak kotlety namočíme do rozkvedlaných vajíček se solí a pepřem. Každou nejprve namočíme ve vajíčku
a pak obalíme ve strouhance, do které jsme rozmíchali strouhaný parmezánu. Pak obal na kotletu mírně přitlačíme. Při smažení vkládáme do pánve nanejvýš tři kousky, aby neklesla příliš náhle teplota oleje. Když smažíme ve stále horkém oleji, obal zůstane křupavý a paradoxně nenasákne tolik olejem. Kotletky otočíme a necháme ještě zhnědnout i na druhé straně, asi tak za minutku dvě. Podáváme se salátem z pečených brambor a zeleninovým salátem třeba z fenyklu.

Příprava salátu z pečených brambor:
Z několika vychladlých v troubě upečených brambor vydlabeme dužinu a naložíme ji do zálivky z kmínu, citrónové šťávy, olivového oleje. Ještě osolíme a posypeme jarní cibulkou. To je vše

Příloha: salát z upečených brambor

07.09.2008 09:57:46 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se