Džusy


Džus z dýně
3 kg dýně, 2 l vody, 5 dkg kyseliny citrónové – 10 l vody a 1 ½ kg cukru a 5 esencí ananasu nebo ananas.
Dýni nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citrónovou. Necháme v lednici do druhého dne. Pak rozvaříme na kejdu a rozmixujeme.
Pak se svaří 10 l vody a 1 1/2 kg cukru a přidá se 5 esencí ananasu (dle chuti).

Džus z jablek syrových
3 kg pěkných jablek, 3 l vody a 3 dkg kyseliny citrónové – 50 dkg cukru nebo méně, petol.
Jablka očistíme, necháme slupku, vykrájíme jádřince a nakrájíme na osminky, přidáme vodu a kyselinu a necháme 24 hodin stát. Jablka se vylouhují a pak se přecedí, nesmí se mačkat. Pak přidáme 1/2 kg cukru nebo méně + špetka petolu. Uchováváme v lednici. Jablka se dají použít 2x.

Džus z mrkve a pomeranče
1 pomeranč, 30 dkg mrkve, 1 l vody – 4 l vody, 40 dkg cukru a 1 lžíce kyseliny citrónové.
Pomeranč a strouhaná mrkev se svaří s 1 litrem vody. Pak se rozmixuje a přecedí přes punčochu. Přidají se 4 l vody svařené se 40 dkg cukru a lžící kyseliny citrónové.

Džus z pomerančů
Kůra ze 4 pomerančů a 1 citrónu, 1 l vody – 2 ½ vody a 40 dkg cukru a 2 dkg kyseliny.
Kůru namočíme do 1l vody asi na 3 dny do chladu. Třetí den se vše rozmixuje. Svaří se 21/2 l vody a 40 dkg cukru, do schlazeného se vsype 2 dkg kyseliny citrónové a vše se smíchá s rozmixovanou kůrou. Za 2 - 3 dny se scedí.

18.03.2009 17:42:00 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se