Krevety, krabi


Krabí tyčinky
Mrazené krabí tyčinky, pórek, rajčata, čínské zelí, syrové žampióny, sýr Mozarelu, bazalka, vařené těstoviny (kolínka), citrónová šťáva, majolka,
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na menší kousky, smícháme se zeleninou (nakrájenou), pokrájenými žampióny, přidáme sýr Mozarelu, okořeníme bazalkou, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme lehce majolku. Promícháme s vařenými těstovinami, navršíme do pekáčku a zapečeme.

Omeleta s náplní z krabího masa
1 vejce, 2 lžíce smetany, 2 lžičky másla, 30g čerstvých žampiónů, 75g krabího masa (konzervovaného), 50g hlávkového salátu, 200g rajčat, 3 lžíce podmáslí, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce křenu, sůl, pepř, sladidlo, pertrželková nať.
Vejce se smetanou a solí vymícháme do pěny. Krabí maso a nahrubo nakrájené houby osmahneme na másle, odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek másla rozehřejeme přidáme vaječnou hmotu a osmažíme ji, posléze vmícháme krabí maso s houbami a nakrájenou petrželkou. Salát nakrájíme na nudličky, smícháme s nakrájenými rajčaty a zalijeme zálivkou z podmáslí, citrónové šťávy a ostatních přísad. Omeletu přeložíme, ozdobíme petrželkovou natí a podáváme se salátem.

Enchilados de mariscos
400g filé, 200g krevet, 230g cibule, 100g rajského protlaku, 270g paprikových lusků, 320g rajčat, pepř, sůl, 1 dl rajské šťávy, 20g česneku, mletá ostrá paprika, tuk.
Rajčata spaříme, oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na proužky. Filé nakrájíme na kostky a s očištěnými krevetami dusíme na zelenině. Zalijeme protlakem a šťávou, osolíme, ochutíme třeným česnekem, kořením a dusíme doměkka. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

Škampi na buzaru
Obří krevety v omáčce buzara.
Z dalmatské kuchyně - Nadrobno nakrájíme 150-200g cibule, 2 stroužky česneku a několik oloupaných (předem spařených) rajčat. Rozpálíme 1 dl olivového oleje, vložíme do něj cibulí a necháme zesklovatět. Přidáme česnek, promícháme a vysypeme rajčata. Dusíme 3-4 minuty. Poté vložíme asi 1 kg krevet, jednu lžíci kečupu a po promíchání vlijeme1 dl bílého vína. Osolíme, opepříme a přidáme podle chuti bobkový list. Necháme stejnoměrně dusit 12-15 minut. Před dohotovením zasypeme strouhankou (na zahuštění). Pokud vynecháme kečup a rajčata, jde o způsob přípravy zvaný "bianko". Jako příloha se hodí obyčejný bílý chléb a bílé víno.


27.03.2009 13:59:14 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se