Libanonské kuře


Pro 4 porce:

100 g přepuštěného másla
2 vykostěné kuřecí půlky
mletý pepř
sůl
mletý římský kmín
mletý koriandr

cibulový salát
4 cibule
olivový olej
lžička koření zátar (sušený tymián a sezamové semínko)
hrst sekané plocholisté petrželky
100 g piniových oříšků
zakysaná smetana
arabský chléb

Jak si připravit přepuštěné máslo: při nižší teplotě máslo zahřejeme a vyčkáme, až se odpaří voda; pěnu sbíráme, až se přestane tvořit, poté máslo slijeme, scedíme (vysrážené zbytky mléčných bílkovin na dně se nepoužívají); máslo takto získá svoji specifickou vůni a oříškovou chuť, nesmíme přepálit!

Na rozehřátém přepuštěném másle orestujeme kuřecí půlky kůží dolů.

Maso osolíme, opepříme, ochutíme římským kmínem a koriandrem, podlijeme vodou, přivedeme k varu, vaříme podle velikosti kuřete asi 25 minut.

Mezitím si připravíme cibulový salát. Cibuli nakrájíme na klínky a „uvaříme“ ji ve vysoké vrstvě oleje. Olej není příliš rozpálený, cibule se nesmaží, nýbrž vaří. K cibuli přidáme koření zátar, petrželku, půl dávky piniových oříšků a vaříme asi 20 minut do zlatohněda.

Maso vyjmeme z vývaru a těsně před podáváním vložíme do trouby. Zapečeme „na gril“ do zlatohněda, asi na 180 °C.

Libanonské kuře podáváme s pita chlebem. Chléb nakrájený na čtvrtky vložíme na talíř, poté vrstvíme maso, doprostřed cibulový salát, zakápneme olejem z cibule, lehce posypeme kořením zátar a zbytkem piniových oříšků, doplníme zakysanou smetanou.


13.05.2009 19:14:04 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se