Krůta na švestkách


Pro 4 porce:

pečená krůta
800 g vykostěného krůtího stehna
0,1 l koňaku nebo brandy
200 g sušených švestek
75 g mandlových plátků
0,1 l oleje na osmahnutí masa
sůl
směs tříbarevného pepře

1. stehno očistíme, vykostíme, naporcujeme, osolíme a opepříme

2. maso opečeme zprudka na pánvi, přidáme švestky a mandlové lupínky, zamícháme, zalijeme brandy a krátce oflambujeme

3. vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a necháme přiklopené cca 1 hodinu při 170°C péci v troubě

nádivka
150 g bílé veky nebo rohlíků
1,5 dcl mléka
50 g nasekané petrželky nebo jiných bylinek
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
50 g vlašských či jiných ořechů
sůl
pepř

1. rohlíky nakrájíme na hrubší kostičky, zalijeme mlékem, přidáme nasekanou kudrnku, žloutky, posekané vlašské ořechy, sůl, pepř a zamícháme

2. z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přidáme do směsi

3. pečeme ve vymazané formě v předehřáté troubě při 180°C 15–20 minut

vinná redukce
0,5 l červeného jakostního vína
80 g medu
3 kousky celé skořice

1. víno nalijeme do hrnce a necháme redukovat (vyvařit) společně se skořicí a medem

2. omáčka je hotová, jakmile zredukováním vína na cca 0,1l docílíme hustší konzistence

3. na talíř upravíme porci masa se švestkami a mandlemi, ořechovou nádivku a redukcí mírně přelijeme maso


13.05.2009 19:29:42 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se