Americká kokosová bábovka s rumem a rumovou polevou


280g másla změklého + víc na formu
3 hrnky (hrnek 250ml) polohrubé mouky + víc na formu
1 hrnek hrozinek
3/4 hrnku tmavého rumu
1 lžička soli
1/2 lžičku prášku do pečiva
2 3/4 napěchovaného hrnku + 2 lžíce světlého hnědého cukru
6 velkých vajec
vanilkový cukr
3/4 hrnku + 2 lžíce neušlehané šlehačky
1 hrnek slazených kokosových lupínků (strouhaný kokos)
1 hrnek krystalového cukru

Příprava:
Předehřát troubu na 165°C. Vymastit 3litrovou formu na bábovku a vysypat ji moukou. Namočit hrozinky do 1/2 hrnku rumu.

Smíchat dohromady sůl, prášek do pečiva, vanilkový cukr a mouku. Dát stranou. Utřít do hladka máslo s hnědým cukrem. Vmíchat vejce jedno po druhém. Pomalu vmíchat po 1/3 mouku střídavě se 3/4 hrnkem šlehačky. Vmíchat dovnitř hrozinky i s rumem a kokos. Nalít těsto do připravené formy a uhladit povrch.

Péct a rotovat formu uprostřed pečení tak dlouho, až vpíchnutá špejle je po vyjmutí čistá, asi 1 hodinu a 55min. Nechat zchladnout na mřížce asi 20min., potom projet kulatým nožem po straně formy a bábovku vyklopit. Nechat ji úplně vychladnout.

Mezi tím si v kastrolku na středním teplotě rozehřát krystalový cukr se 4 lžícemi vody. Sem tam jemně zamíchat, až se cukr rozpustí a sirup je čirý. Potom sirup vařit bez míchání, až přijde do varu. Stěny kastrolku stírat ve vodě navlhčeným štětcem, aby se tam netvořily krystalky cukru. Vařit do medové barvy a sem tam naklánět kastrolkem. Sejmout s ohně a zamíchat tam zbytek rumu a 2 lžíce šehačky. Nechat polevu zchladnout do husta za stálého míchání. Pokapat polevou bábovku.

24.05.2009 16:04:14 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se