Tvarohové ňaminky


Tvarohový tunel s banánem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto:
4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády.

Náplň:
13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme, přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém.


POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.


Tvarohový zákusek s meruňkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
1 hrnek cukru krupice smícháme, přidáme 2 vejce,
½ hrnku oleje a
1 hrnek mléka

krém:
2 tvarohy,
1 zakysaná smetana,
1 šlehačka,
4 plátky želatiny,
1 vanilkový cukr,
8 dkg moučkového cukru,
meruňkový kompot.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto krátce vyšleháme, nalijeme polovinu těsta na vysoký plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem. Do zbytku těsta přidáme 1 lžíci kakaa, rozmíchaného v trošce vody a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě upečeme na 180°C 20 - 25 minut. Na vychladlý moučník naskládáme kousky kompotovaných okapaných meruněk a natřeme krém.
Krém: 2 tvarohy ve vaničce, 1 zakysanou smetanu, 1 vanilkový cukr a 8 dkg cukru moučka vyšleháme a přimícháme 1 ušlehanou šlehačku. Nakonec do krému přidáme 4 želatinové plátky od Dr. Oetkera, rozpuštěné podle návodu na sáčku. …Krém můžeme posypat například strouhanou čokoládou. Moučník necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do 2. dne.


Tvarohová zebra

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na těsto:
100g změklé Hery nebo podobného tuku,
100g moučkového cukru,
1 vejce,
špetka soli,
225g polohrubé mouky

Suroviny na náplň:
1 kg tvarohu (4 vaničky, stačí 1,5% tuku),
1 zakysaná smetana (200g, já použila rostlinnou Rama Cremefine zakysaný krém jemný), 150ml mléka,
150g moučkového cukru ,
2 vejce ,
1,5 balíčku vanilkového pudinku (já použila adekvátních 60g škrobu Gustin),
1 balíček vanilkového cukru ,
3 polévkové lžíce kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup těsto:

Všechny suroviny bez mouky dáme do šlehací mísy a ručním šlehačem vyšleháme, až se suroviny spojí. Stejně dobře by šla použít šlehací metla. Nakonec vsypeme mouku a vyšleháme v hladké těsto. Těsto rozprostřeme do zavírací dortové formy, kterou jsme důkladně pomazali tukem. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru.

Postup náplň:

Do šlehací nádoby (měla by stačit dvoulitrová) vyklopíme tvarohy, zakysanku, cukry a vejce. V hrnečku rozmícháme pudinkový nebo škrobový prášek v uvedeném množství mléka, po rozmíchání také vlejeme do nádoby a šlehačem (nebo metlou, ale je toho hodně!) vyšleháme na hladký krém.

Polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do původní šlehací přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, nejprve zamícháme a pak důkladně zašleháme, aby nebyly kakaové hrudky.

Vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Lžíci vylejeme vždy doprostřed, jako na fotce nahoře. Kdyby byl krém hodně hustý a tvořil "kopec", můžeme s celou formou mírně vodorovně zatřást, tvaroh si sedne do roviny. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.


Pečení:

Horkovzdušnou troubu vyhřejeme a pečeme při na 175 stupňů Celsia po dobu 60 minut. Troubu s klasickým dolním a horním ohřevem vyhřejeme a pečeme na 190-200 stupňů po dobu 50-60 minut. Klasicky můžeme zkusit párátkem doprostřed koláče, ale po hodině pečení už tvaroh lepit nebude. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. Asi za 10 minut po vyndání z trouby (ale spěchat nemusíte) odstraníme zapínací obruč, pokud se někde koláč sám neodlepil, pomůžeme nožem a objedeme koláč dokola. Necháme ho důkladně vychladnout na dně formy položené na mřížku.

Chladnul nám dvě hodiny a nebyl ještě zcela studený, takže na chladnutí si nechejte dost času.


Tříbarevný koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tmavé těsto:
30 dkg polohrubé mouky,
10 dkg másla (rozpustit),
10 dkg cukru krupice,
5 lžic studené vody,
1 vejce,
3 lžíce kakaa,
1/2 prášku do pečiva.

Druhá vrstva:
50 dkg tvarohu ve vaničce,
13 dkg moučkového cukru,
2 žloutky.

Třetí vrstva:
20 dkg cukru krupice,
25 dkg polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva,
1/2 skleničky oleje,
6 lžic studené vody,
3 vejce a
2 zbylé bílky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tmavé těsto: všecky suroviny dáme do mísy, ručně vypracujeme těsto a rukama navlhčenýma studenou vodou urovnáme na vysoký plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem.
Tvarohy s cukrem a žloutky krátce sešleháme a nalijeme na těsto.
Všecky suroviny na třetí vrstvu dáme do mísy a krátce sešleháme. Nalijeme na tvaroh a pečeme na 180°C 30 minut.


Buchta Himaláje

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1TĚSTO:
1 prášek do pečiva,
2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek cukru krupice,
1 hrnek mléka,
1/2..( 3/4 ) hrnku oleje,
2 celá vejce,
2 lžíce kakaa,
citronová kůra.

2 TĚSTO:
2 tvarohy (250g),
1 vanilkový cukr,
1 vanilkový puding,
1 hrnek cukru moučka,
2 celá vejce,
1 hrnek mléka.

POSTUP PŘÍPRAVY

1těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny ,postupně přidáváme olej a pak i ostatní ingredience.
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem,a přidáme ostatní...puding se sype sypký( nevařit)...toto těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta,na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta.Upečeme pozvolna a pomalu.Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.


Pomerančové řezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškot:
4 vejce,
20 dkg cukru moučka,
20 dkg polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva,
5 lžic horké vody,
5 lžic oleje.
Sníh vmíchat nakonec.


Krém:
3 tvarohy,
1 šlehačka,
asi 1 kg pomerančů,
1 citrón,
2 práškové želatiny,
1 dortové želé,
1 mandarinkový kompot,
25 dkg cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečeme piškotový korpus, na vychladlý nalijeme krém, necháme aspoň 2 hodinky ztuhnout, poklademe mandarinkami a zalijeme dortovým želé.


Krém: vymačkáme z pomerančů 350 ml šťávy, nasypeme do ní 2 želatiny (40 gr) a necháme půl hodiny bobtnat. Zatím si ušleháme 1 šlehačku a v jiné nádobce vyšleháme 3 tvarohy ve vaničce s 25 dkg cukru moučka a šťávou z 1 citrónu. Pomerančovou želatinu rozpustíme zahřátím a vlažnou vmícháme do tvarohu. Nakonec vmícháme šlehačku. Krém je dost řídký, ale po pár minutách začne tuhnout. Já ho nalila na piškot asi 1 nebo 2 minutky po udělání.


Stejné množství stejného krému, jen nalité do dortové formy. Jako korpus je 17 dkg celozrnných Be Be sušenek, rozdrcených a smíchaných s 5 dkg másla a 1 lžící vody. Natlačit na dno formy a nechat 1 hodinu ztuhnout, pak teprve nalít krém a dozdobit.


Pomerančové řezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vejce,
4 lžíce cukru krystal,
2 lžíce oleje,
1 lžička prášku do pečiva,
14 až 16 lžic polohrubé mouky 1/2 pomeranče (sladký, středně velký)

NÁPLŇ:
1 a půl sladkého středně velkého pomeranče,
1 šlehačka ke šlehání (2dl),
2 lžíce krystalového cukru (nebo i více),
1 želatinový ztužovač dr. OETKER za studena

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky s cukrem ušlehat,přidat mouku s práškem do pečiva, olej a drobně rozsekaný pomeranč i se šťávou.Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků,natřít na pečící papír a péct v předehřáté troubě na 200 C 12 - 15 min.Upečené těsto nechat vychladnout,odlepit od papíru.Ušlehat šlehačku s cukrem, ztužovač si rozdělat podle návodu a smíchat s ušlehanou šlehačkou, nakonec přidat na kousky nakrájený pomeranč.(Vyteklou šťávu jsem tam nedala.) Ochutnejte a když tak doslaďte.
Těsto překrojit na půlku. Na jednu namazat náplň, přiklopit druhou půlkou a přitlačit.Nechat do druhého den z lednice.Při podávání trochu posypat moučkovým cukrem.


Božské kostky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vejce,
špetka soli,
100 g cukru,
1 l mléka,
3 vanilkové cukry,
25 g kukuřičné škrobové moučky,
100 g hladké mouky,
2 lžičky prášku do pečiva,
3 balíčky vanilkového pudinku,
1 sklenice kompotovaných meruněk,
400 ml ricotty (italský sýr),
1 čokoládová poleva,
čokoládové hobliny,
100 ml smetany ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

I.Žloutky oddělíme od bílků.K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh.Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.Mouku,škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům.Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.

II.Do formy(pekáče) vyložené pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C.Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.

III.Z pudinkového prášku,mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink,který necháme vychladnout.Riccotu našleháme a pudink do ní po částech vmícháme.Korpus poklademe dobře okapanými meruňkami,potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou,ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami.



31.08.2009 13:20:33 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se