Kuřecí recepty


Kuřecí taštičky

6 kuřecích řízků
6 plátků šunky
6 plátků tvrdého sýru
1 hrst libečku
6 lžiček hořčice plnotučné
sůl
pepř
250 ml Rama Cremefine ke šlehání
dle potřeby hladká mouka
vejce
strouhanku
2 lžíce Rama Culinesse

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Pomažeme hořčicí, posypeme libečkem. Poklademe plátky šunky a sýra a zabalíme do taštičky. Je lepší sepnout párátkem. Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a naskládáme do ohnivzdorné mísy vymazané Ramou Culinesse. Zalijeme smetanou a dáme zapéci.
Podáváme s bramborovou kaší.



Kuře s hořčicovou omáčkou
40 dkg kuřecích prsou
0,25 l Rama Cremefine ke šlehání
5 lžic hořčice plnotučné
1 lžíce Rama Classic
500 g těstovin
sůl
pepře mletého

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na rozpuštěné Ramě cca 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a smetanu, provaříme a podáváme nejlépe s těstovinami.


Kuřecí rychlovka
4 kuřecí prsa
2 lžíce kremžské hořčice
sůl
pepř
Bertolli Classico olivový olej

Kuřecí plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Ihned můžeme smažit na Bertolli olivovém oleji. Je to výborný a hlavně velice rychlý recept bez nakládání masa.
Poznámka: Místo kuřecích prsou můžeme použít jakékoliv jiné maso.


Kuře s nudlemi
4 kuřecí stehna
nudle (těstoviny)
ementál
oregano
trochu másla

Osolená a opepřená stehna s trochou másla upečeme v troubě do zlatova. Nudle (nebo jiné těstoviny) uvaříme. Hotová stehna se pokryjí každé zvlášť vrstvou nudlí. Posypeme oreganem a bohatě strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.



Jogurtové kuřecí řízky
kuřecí prsa
1 smetanový bílý jogurt
1 - 2 vejce
sůl
pepř
strouhanka se sezamovým semínkem
koření (kari, mletý muškát.květ ...)

Kuřecí řízky jemně naklepete, osolíte, opepříte. Do nádoby s víčkem rozmícháte marinádu: bílý jogurt, do něj klepnete vejce a osolíte, opepříte a přidáte koření (muškátový květ, kari, česnek, co kdo má rád). Řízky v marinádě důkladně obalíte a necháte je v ní minimálně do druhého dne uležet. A pak opatrně je obalujete pečlivě ve strouhance. A potom smažíte, ale velmi opatrně, protože maso je křehké a šťavnaté



Kuře plněné žemlovou nádivkou
1 kuře
1 lžíce Bertolli Classico olivového oleje
Sůl
grilovací koření
pepř
4 žemle
5 lžic mléka
1 vejce
1 lžíce Rama
150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice, apod..)
muškátový oříšek
petrželka
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme Ramu a doměkka podušenou zeleninu.Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpekem, popřípadě vodou.



Kuře po Španělsku
1 kuře
1 dcl Rama Culinesse
1 stroužek česneku
100 g nakrájené cibule
1 lžička soli
1 lžíce cukru
worcester
1 lžíce octa
100 ml Kečup Hellmann´s
100 ml vody

Omyté a naporcované kuře vložíme do pekáče a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, worcester, pepř, kečup a vodu smícháme a 15 minut povaříme.



Pavlovické řízky
400 g kuřecích řízků
3 vejce
150 g strouhaného sýra
3 lžíce hladké mouky
4 lžičky Rama Culinesse

Kuřecí řízky překrojíme na 2 - 3 menší řízečky, mírně naklepeme a osolíme. Z vajec a strouhaného sýra uděláme těstíčko, řízečky z jedné strany obalíme v hladké mouce a na ni dáme kopeček těstíčka. Sýrem vložíme do rozpálené Ramy Culinesse a smažíme, až sýr zrůžoví. Pak obrátíme a dosmažíme do růžova i druhou stranu. Podáváme s bramborami v jakékoliv podobě, se zeleninovou oblohou, nebo salátem.


Uzlíčky s kuřecím masem
250 g kuřecího masa
¼ lžičky zázvoru
¼ lžičky pepře
1 lžička soli
½ lžičky papriky
4 stroužky česneku
1 lžička citrónové šťávy
1-2 lžíce oleje
1 balení listového těsta
1 pórek
Maso nakrájet na kousky velikosti mandle a smíchat s kořením, česnekem a citrónovou šťávou. Nechat minimálně 30 minut odležet a pak zprudka opéct. Z těsta vykrájet čtverce, naplnit směsí masa, uzlík zavázat pórkovým provázkem a upéct v troubě dozlatova.


Zajímavé kuře
1 kg kuřete
2 lžíce plnotučné hořčice
2 dcl oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce Aromat Knorr
3 dcl vody
pepř
sůl
cibule
Nejprve ušleháme olej, vodu, drcený česnek, pepř, vegetu, hořčici. Na dno pekáče na kolečka nakrájíme větší cibuli, poklademe kousky naporcovaného a osoleného kuřete, zalijeme nálevem a necháme 24-48 hod v chladnu. Pečeme 20 min přikryté poklicí. Poté ji sundáme a dopékáme volně.



Flambovaný kuřecí řízek s brokolicí
300 g kuřecích řízků
2 plátky plátkového sýra
½ hrnečku brokolice
sůl
Aromat Knorr
5 cl slivovice nebo jiného podobného alkoholu
Rama Classic
Kuřecí řízky jemně naklepu, osolím a vetřu do nich Aromat Knorr. Brokolici nastrouhám zasyrova na jemno. Na pánvi rozpálím tuk a maso zprudka opeču z obou stran, poté snížím plamen a cca 5 min opékám. Na opečené řízky nasypu nastrouhanou brokolici, zakryji plátky sýra a nechám roztavit. Pak pánev sundám z plamene a přiliji panáka alkoholu, který opatrně v nakloněné pánvi zapálím a nechám vyhořet. Maso tak získá skvělou chuť, naposledy přidám oříšek Ramy Classic a podávám nejlépe s vař. brambory.


Zapečené kuře s houbami a sýrem
500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
1 balení žampionů (konzerva)
100 g eidamu
Rama Classic
Pepř, sůl
Knorr gyros kořenicí mix

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Knorr gyros kořenicí mix a opečeme na oleji. Houby pokrájíme a dusíme na másle doměkka. Pekáček vytřeme Ramou, vložíme prsíčka, posypeme houbami a rozložíme plátky eidamu. Pečeme, dokud sýr nezačne zlátnout. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.


Kuřecí prsa v parmazánovém těstíčku
4 prsní kuřecí řízky
1 jogurt
1/2 citronu
2 lžíce hořčice
10 dkg parmezánu
10 dkg strouhanky
3 stroužky česneku
15 dkg Rama Classic
2 vejce
sůl, bílý pepř, oregano, chilli, šalvěj
Řízky osolíme a opepříme. Smícháme vejce, koření, citrónovou šťávu, hořčici, jogurt a rozetřený česnek, a v této marinádě necháme maso naložené do druhého dne. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem a ve směsi obalíme řízky. Naskládáme je do zapékací misky vymaštěné máslem. Pečeme zvolna asi 40 minut až mají řízky zlatavou barvu. Podáváme s vařenými brambory.



Kuře s nivou na česneku
1 kg brambor
1 kuře
100 g nivy
150 ml Rama Cremefine na vaření
8 stroužků česneku
kari koření
grilovací koření
sůl
olej
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, kterými vyložíme vymaštěnou zapékací misku. Na brambory poklademe porce kuřete, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájený česnek, nahrubo nakrájenou nivu a zalijeme smetanou. Pečeme asi 60 minut



Kuřecí řízky se šunkou a žampiony v alobalu
4 ks kuřecích prsíček
10 dkg šunky
10 dkg žampionů
Rama Classic
Rama Culinesse
sůl
pepř
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opečeme po obou stranách na pánvičce s rozehřátým olejem a přeložíme na 4 čtverce alobalu. Žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme na másle a rozložíme na kuřecí řízky. Šunku nakrájíme na hranolky, navršíme na řízky, alobal dobře uzavřeme, přeložíme na pánvičku a zapečeme. Jakmile se alobal nafoukne, pokrm vyjmeme, alobal rozstřihneme a podáváme.



Kuřecí směs v bramboráku
300 g kuřecího masa
½ lžičky kari
½ lžičky grilovacího koření
1 lžička sojové omáčky
1 sklenice leča
2 stroužky česneku
1 lžíce Kečup Hellmann‘s
1 cibule
olej
Připravíme si těsto na bramboráčky jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup Hellmann‘s a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic.



Úžasná kuřecí jatýrka
1 balení kuřecích jater
20 plátků anglické slaniny
dle chuti brambory
tatarská omáčka Hellmann‘s
Kuřecí jatýrka jednotlivě zabalíme do plátků anglické slaniny a upevníme párátky. Naskládáme do zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě až slanina zrůžoví. Zapékací misku nemusíme vymazávat, játra nesolíme, při pečení přijmou chuť slaniny. Podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou Hellmann‘s a hlávkovým salátem. Je to kalorická bomba, ale jednou za čas si ji určitě můžeme dopřát!



Kuřecí prsíčka s hermelínem

600 g kuřecích prsíček
1 hermelín
100 g nivy
hrst oloupaných hrubě posekaných mandlí
80 g másla
1 lžíce polohrubé mouky
1 dcl bílého vína
1 dcl Rama Cremefine smetana ke šlehání
pepř
sůl,
provensálské koření
olej

Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme hranolek hermelínu a hrubě posekané mandle, sepneme párátky. Opečeme na oleji, až jsou prsíčka měkká. Mezitím si připravíme z vrchovaté lžíce polohrubé mouky, soli a másla světle zlatavou jíšku. K ní přidáme rozdrobenou nivu, víno, provensálské koření a nakonec Rama Cremefine ušlehanou šlehačku.
Obložíme citronem.



Kuře s krabími tyčinkami
4 kuřecích stehen
1 balení krabích tyčinek
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
kari koření

Kuřecí stehna vykostíme, naklepeme i s kůží a posolíme. Kuřecí řízky poprášíme kari kořením, příp. Aromatem Knorr, protlačeným česnekem, vložíme 2 krabí tyčinky a zabalíme. Bolky položíme na alobal, pokapeme olejem a dobře zabalíme. Dáme péci do vyhřáté trouby na 25 - 30 minut, potom alobal otevřeme a dopečeme ještě 5 - 10 minut



Překvapení pro nespokojenou tchýni

4 plátky kuřecích prsou
1 kelímek Rama Cremefine zakysaný krém
1 žloutek
2 střední cibule
špetku tymiánu
1/2 hrnečku hladké mouky
1 lžička grilovacího koření
1 lžička koření na kuře
1 šálek slepičího vývaru
3 sáčky rýže
4 lžíce Ramy Classic
2 dcl červeného vína

Kuřecí prsa nakrájíme na medailónky a rozklepeme. Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením a kořením na kuře. Plátky prsou v ní obalíme a odložíme stranou. Ramu nebo Floru rozpustíme na pánvi a plátky zprudka opečeme z obou stran a odložíme do tepla. Do zbylého tuku přidáme pokrájenou cibuli a necháme trochu zhnědnout. Zbytek mouky přisypeme do cibule, zamícháme a přilijeme červené nebo bílé víno. Při míchání necháme zkypět a trochu povařit. Přilijeme kuřecí vývar a necháme 5 minut povařit. Plátky prsou přidáme do směsi, zakryjeme poklicí a necháme 15 minut podusit. Poklici odklopíme, vyjmeme plátky prsou, uložíme na talíř, přikryjeme, lžíci kysané smetany smícháme se žloutkem. Do směsi na pánvi vlijeme zbytek Rama Cremefine zakysaného krému a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přimícháme zbytek zakysané smetany se žloutkem. Už nevaříme! Přidáme masíčko a můžeme podávat.

Tip: Podávat můžeme např. se šunkovou rýží a brusinkami



Kuřecí stehýnka s parmezánovou nádivkou
8 kuřecích stehýnek
1 lžíce Ramy Culinesse
2 stroužky česneku
20 dkg Ramy Creme Bonjour
3 lžíce strouhanky
6 lžic nastrouhaného parmezánu
sůl
Na pánvi rozehřejeme Ramu Culinesse a opečeme česnek. Odstavíme a přidáme ostatní ingredience. Kůži na stehýnkách opatrně uvolníme prsty od masa a do kapsy naneseme lžičkou sýrovou nádivku. Rozložíme na pekáč, trochu posolíme (nádivka je již slaná!) mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 min. Podáváme se zeleninovým salátem či jinou běžnou přílohou (rýže, brambory, pečivo). Vynikající jsou i studená.
Pokud nemáte po ruce petrželku nebo česnek, lze je nahradit bylinkovým bujónem od Knorru (petržel, česnek).




20.09.2009 12:56:49 | Autor: kamarádka | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se