Pivní recepty


STAROČESKÝ BAŽANT
1 bažant
slanina
100 g rozinek
100 ml kysané smetany
lžíce cukru
200 ml tmavého piva
100 ml brandy
lžíce másla
2 lžíce vlašských ořechů
sůl

Příprava:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme dokud zcela nezměkne


PIVNÍ GULÁŠ
500 g hovězí kližky
olej
cibule
mletá paprika
rajský protlak
2 brambory
500 ml tmavého piva
feferonka
kmín
sůl

Příprava.
Maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a lehce osmahneme. Na tento základ vložíme osolené maso, posypeme kmínem a orestujeme. Zalijeme polovičkou piva, přidáme rajský protlak a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme nastrouhané brambory a feferonku. Podlijeme zbytkem piva a dusíme až je maso měkké a šťáva zhoustlá. Je-li třeba, podléváme vodou.


NADÍVANÁ KACHNA NA PIVU

kachna
750 ml světlého piva
sůl
tymián
100 g kachních jater
šunka
máslo
2 rohlíky
vejce
2 cibule
pepř
petrželová nať

Příprava.
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě dokřupava za častého podlévání výpekem a pivem.


KUŘE NA PIVU

1 kuře
sůl
pepř
500 ml světlého piva
4 cibule
vinný ocet
máslo

Příprava.
Očištěné a vykuchané kuře osolíme, opepříme, pokapeme octem a necháme v chladu uležet asi hodinu. Do piva přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zavaříme. Kuře vložíme do tohoto základu a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je kuře měkké, vyjmeme ho. Šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme a nakonec zjemníme trochou másla.


PÁRKY NA ČERNÉM PIVU

1 kg silnějších párků
300 ml černého piva
3 cibule
2 pálivé papriky
200 ml ostrého kečupu
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce oleje
lžíce worcestrové omáčky
lžíce škrobové moučky
lžička provensálského koření
sůl

Příprava:
Oloupanou cibuli jemně nasekáme, smícháme s kečupem, sójovou a worcestrovou omáčkou, olejem, kořením a trochou soli a na závěr vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v pivu. Párky z vrchní strany úhlopříčně nařízneme do šachovnice, naskládáme do zapékací mísy nebo hlubšího pekáčku, obložíme je očištěnými paprikami nakrájenými na kolečka, zalijeme připravenou omáčkou a pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Podáváme s pečivem.


PIVNÍ RIZOTO

400 g bůčku
cibule
olej
mletá paprika
700 ml světlého piva
400 g rýže
bobkový list
chilli paprička
sůl
tvrdý sýr

Příprava:
Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a osmahneme papriku. Vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme a podlijeme asi polovinou piva. Dusíme do poloměkka, až se všechna šťáva vydusí. Přidáme horkou vodou propláchnutou rýži, bobkový list, pokrájené chlli papričky a zalijeme pivem tak, aby maso s rýží bylo zcela potopené. Nestačí-li pivo, zředíme ho vývarem. Přikryté poklicí dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Hotové porce posypeme strouhaným sýrem.

CHLEBÍČKY S PIVNÍ POMAZÁNKOU

100 g tvarohu
100 g romaduru
50 g pomazánkového másla
1 cibule
50 ml světlého piva
sůl
mletý pepř
kmín
chilli
toustový chléb

Příprava:
Tvaroh, romadur a máslo umícháme s pivem dohladka, osolíme, okořeníme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Touto pomazánkou pomažeme krajíčky toustového chleba. Ozdobíme plátkem rajčete a posypeme petrželovou natí. Pomazánka je ideální i na topinky.

25.11.2009 15:11:38 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se