Kuřecí dobrůtky


ALIBABA A 40 LOUPEŽNÍKŮ
1 rozporcované kuře (nebo 4 stehna), 40 stroužků česneku, 1 ČL kari, 1/2 ČL muškátového oříšku, olivový olej, sůl (není nutná)

Příprava:
Porce kuřete osolíme, okořeníme a zprudka opečeme na oleji. Pak ho podlijeme vroucí vodou a přidáme česnek. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 1 hod. přiklopené a pak ještě cca 15 min. odklopené, aby se udělala zlatá kůrčička. Podáváme s rýží nebo s brambory.


BAČŮV ŘÍZEK
4 kuřecí řízky, 1 pikantní klobása, 100g sýru parenica, sůl, pepř, mouka, vejce, strouhanka, olej

Příprava:
Kuřecí řízky nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu dáme nakrájenou klobásu a sýr parenica (uzená nebo neuzená - jak kdo má raději). Řízek přeložíme, sklepneme okraje, obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.


BRAMBORY V PIVU
1 velké kuře,(nebo krkovice,bůček,králík)
1,5 kg syrových brambor
1 pivo (jakékoliv)
různé koření,sůl

Příprava:
Do pekáče naskládáme omyté ,na kolečka (asi půl cm silné)nakrájené syrové brambory ve slupce,tak aby byl pekáč téměř plný.
Kuře rozčtvríme,osolíme a poklademe na brambory,když použijeme jiné maso,krájíme ho třeba na silnější plátky.
Ve větší misce(pozor trochu pění,hlavně sůl) smícháme půl litr piva s kořením,např.2 lžičky grlilovacího,2 lžičky koř na ryby,2 lžičky vegety ,2 lžičky gulášového...záleží na vaší fantazii nebo co doma máte.Vlijeme do pekáče,překryjeme alobalem a pečeme naplno v troubě asi 2 hodiny až budou brambory měkké,alobal asi v polovině pečení odstraníme,záleží na druhu masa.








05.12.2009 11:39:38 | Autor: | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se