dronty
Vítejte na blogu, který je sice chaotický, ale každý si vybere. Od jídla, vtipů, mouder až po příběhy ze skutečného života. Dokonce je už možno prohlédnout i obrázky. Email: dronty1@seznam.cz
Hovězí z Argentiny
olivový olej, asi 3 lžíce, 1 kg zadního hovězího, nakrájeného na kostky, 4 na kousky nakrájená rajčata, zelenou na drobné kostičky nakrájenou papriku, 2 na kroužky nakrájené cibule, drcený česnek (asi 5 stroužků), bobkový list, lžičku oregána, asi 3/4 l hovězího vývaru, 1/4 l bílého vína, 6 na kostky nakrájených brambor, 2kukuřice a 2 cukety nakrájené na kostky, 2 broskve a 2 hrušky (malé kostičky), sůl a pepř.
Příprava:
V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Pak maso vyndáme a odložíme stranou, do hrnce dáme rajčata, papriku, cibuli a česnek a vše krátce podusíme. Přidáme vývar, víno a sůl i pepř a krátce povaříme. Vložíme zpět maso, přidáme brambory, bobkový list a oregáno a na mírném ohni vaříme asi čtvrt hodiny. Přidáme zeleninu (rajčata, papriku, cuketu, kukuřici) a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vložíme ovoce a ještě pět minut povaříme. Na talíři můžeme zdobit sekanou petrželkou.
28.12.2009 15:12:36 |
Autor: kamarádka | stálý odkaz
Komentáře
0 komentářů:přidat komentář
<< na úvod
Profil
Jméno: Hana Růžková
Aktuální články












Rubriky















































































