Zavařujeme - Maliny


Marmeláda
1 kg malinového protlaku, 60dkg cukru, prášek do marmelád, 3g kyseliny citronové
Příprava:
Maliny bez podlití vodou rozvaříme a propasírujeme. Takto získaný protlak odvážíme, na 1 kg protlaku přidáme 10dkg cukru, přivedeme k varu a prudce vaříme 15 minut. Za stálého míchání přidáme prášek do marmelád s trochou cukru a za několik minut i zbytek cukru. Přidáme kyselinu citronovou nebo citronovou š´távu. Vaříme do patřičné hustoty.


Zavařenina
Čerstvé malin
Nálev: na 1 l vody 0,7 kg cukru
Příprava:
Maliny pečlivě odeberem od stopek, pak je nasypeme do sklenic a zalijeme nálevem, který jsme připravili svařením vody a cukru. Streilujeme cca 15 mon. při 85 st.C.


Džem
na 1 kg malin 0,6 kg cukru, 11 dl citronové š´távy.
Příprava:
Maliny mírně povaříme a pak prolisujeme. Tento protlak pak varem zahuš´tujeme cca 5 min. Pak přidáme k protlaku cca 1/4 dávky cukru. Po dalších 5-0 min. varu přidáme zbytek cukru a celé maliny, které jsme před rozvařením malin na protlak si dali stranou. Po rozpuštění poslední dávky cukru přidáme š´távu z citronu a pokračujeme ve vaření džemu. Jakmile džem zhoustne, plníme jej do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


Malinový mošt
Na 1 l malinové šťávy - 7 dl vody, 15 dkg cukru
Příprava:
Maliny rozmačkáme, necháme několik hodin odležet, vylisujeme a takto získaný mošt upravíme přidáním vody a cukru. Vhodnější jsou ale lesní maliny, i když ze zahradních je to také dobré.

15.06.2010 09:47:35 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se