Zavařujeme - Broskve


Marmeláda
1,7 kg broskví, 70dkg cukru, prášek do marmelád, 2g kyseliny citronové nebo 3 polévkové lžíce citronové šťávy.
Příprava:
Omyté broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Na mírném ohni je rozvaříme mírně podlité vodou. Potom přepasírujeme a získáme cca 1 kg protlaku, ke kterému vsypeme 15 dkg cukru a prudce vaříme 15 minut. Za stálého varu přidáme prášek do marmelád s trochou cukru a po několika minutách zbytek cukru. Po ropuštění cukru přidáme kyselinu citronovou nebo citronovou šťávu a vše uvaříme do patřičné hustoty.


Zavařenina
Očištěné broskve
Nálev: na 1,3 l nálevu - 1 l vody, 0,56 kg cukru
Příprava:
Broskve spaříme ve vodě 90 st.C do které jsme přidali 20g kyseliny citronové na 1 litr. Spařené broskve ochladíme ve studené vodě, opět okyselené a uvolněnou slupku stáhneme. Oloupané broskve necháme v okyselené vodě pouze do doby než budeme je plnit do sklenic. Loupání broskví je nutné, slupka je nahořklá. Oloupané broskve pak půlíme, vypeckujeme a vkládáme do sklenic střechovitě ve spirále, řeznou plochou šikmo dolů. Zaléváme nálevem z vody a cukru a sterilujeme cca 20 min. při 85 st.C.


15.06.2010 10:02:57 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se