Zavařujeme - Pomeranč


Džem
1 kg pomerančů, 750g cukru, 1 dl koňaku
Příprava:
Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem, oloupeme kůru, zbavíme větší části bílé dužiny. Kůru vaříme do měkka postupně ve třech vodách (vždy slijeme a dáme čistou vodu). Dužinu zbavenou jader nakrájíme, podlijeme vodou a zvolna vaříme. Pak přidáme cukr. Dodáme na nudličky nakrájenou vařenou kůru a svaříme do husta. Nakonec přidáme koňak. Džem plníme za horka do nahřátých skleniček.


Likér
9 středně velkých pomerančů, 700 ml jemného konzumního lihu. Na roztok - 800 ml vody, 600g cukru.
Příprava:
K přípravě budeme potřebovat sklenici se širokým hrdlem, nejlépe velkou okurkovou zavařovačku, do které nasypeme na nudličky pokrájenou pomerančovou kůru
z 9 středně velkých pomerančů bez bílé dužiny a přilijeme šťávu z jednoho pomeranče. Vše pak zalijeme lihem, sklenici pečlivě uzavřeme a necháme na teplém a slunném místě vyluhovat po dobu cca 4 týdnů.
Po uplynutí této doby si svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout. Výluh z pomerančů přecedíme přes husté plátýnko a smícháme jej z cukerným roztokem. Dobře promícháme, ještě jednou přecedíme přes plátýnko a pak likér naplníme do čistých láhví, které ihned zazátkujeme a uložíme do chladna a temna rozležet.
Doba rozležení je min. 5 týdnů.


17.06.2010 07:59:31 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se