Zavařujeme - Papriky


Sterilované
Čerstvé papriky, 2 zrnka nového koření, 1/2 bobkového lsitu, 1/2 lžičky hořčičných semínek, na 1 l vody 3 dl octa, 12dkg cukru, 4 dkg soli
Příprava:
Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme, nakrájíme na plátky. Pak je po malých dávkách vkládáme do vařící vody, do které jsme přidali 1dkg soli na litr vody. Povaříme 5 mi, vyjmeme a urovnáme do sklenic. Prokládáme kořením, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a zavařujeme 25 min. při 85 st.C.


Plněné zelím
6 paprik, 1 kg červeného zelí, 3dkg soli, 4dkg cukru, na nálev 8dl vody, 2 dl octa,3dkg soli, 8dkg cukru, 4 zrnka pepře, 1 bobkový list.
Příprava:
Jemně nakrájené zelí osolíme, přidáme cukr a promícháme a necháme 2 hod. ustát. Papriky zbavíme jádřinců, propláchneme a naplníme je zelím. Pak je skládáme do větších sklenic a zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce a zavařujeme 30 min. při 100st.C.


Kvašené
Čerstvé papriky, na 1 l vody 9dkg soli.
Příprava:
Z omytých paprik odstraníme jádřince, napěchujeme je do větších sklenic a zalijeme studeným solným nálevem tak, aby byly ponořené. Přes sklenice uvážeme pergamen a dáme do místnosti, kde je teplota cca 20st.C. Za 3 týdny jsou vykvašné!


Šťáva
Čerstvé papriky, cukr, sůl
Příprava:
Z omytých paprik odstraníme jádřince, nakrájíme na kousky a nepatrně podlité vodou je dusíme doměkka. Pak rozmixujeme, získaný protlak rozředíme vodou v poměru 6 dl protlaku a 4 dl vody. Získáme tak 1 l šťávy, ke ketré přidáme 4dkg cukru a 5g soli. Zahřejeme k varu a plníme do sklenic. Sterilujeme ve vroucí lázni 20 min.

18.06.2010 10:33:42 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se