Zavařujeme - Celer


V nálevu
Čerstvý celer, na nálev - 1/3 lžičky hoččičných semínek. po 2 kuličkách pepře a nového koření, 2 plátky cibule, na 1 l vody 2 dl octa, 3 dkg soli, 8 dkg soli
Příprava:
Celer namočíme do studené vody, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo kostičky. Takto připravený celer vložíme do vařící vody do které jsme přidali lžičku kys.citronové a mírně vaříme doměkka. Pak jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme jej potom do sklenic, přidáme koření, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce. Zavařujeme 30 min. při 95 st.C.


Sušený
Celer ponoříme do studené vody, za 15 min. jej důkladně omyjeme, rozkrájíme na půlky a povaříme ve vodě tak dlouho, až jsou půlky měkké. Pak jej nakrájíme na tenké plátky neo kostičky, rozložíme na plech a sušíme v troubě při 60 st.C. Pak teplotu na chvilku zvýšíme na 70 st.C a opět potom snížíme. Dobře usušený celer musí být ohebný!


Sušená nať
Listy z celerové natě omyjeme a nakrájíme na cca 10 cm kousky. Dáme na plech a sušíme v mírně předehřáté troubě. Usušenou nať rozemelemen naplníme do sklenic a skladujeme v suchém prostředí. Nať musí zůstat zelená.

27.06.2010 14:13:08 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se