Zavařujeme - Kedlubny


Sterilované
Čerstvé kedlubny, na 1 l vody 3 dl octa, 3dkg soli, 5dkg cukru.
Příprava:
Kedlubny omyjeme, oloupáme, nastrouháme na hrubo a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a nechme okapat. Nasypeme do sklenic a zalijeme horkým nálevem Zavíčkujeme a zavařujeme 30 min. při 90 st.C.


Kvašené
na 1 kedluben 2 dkg soli, 2 dkg cukru
Příprava:
Kedlubny omyjeme, oloupáme a nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme se solí a cukrem a napěchujeme do větších sklenic a povrch kedlubnů zatížíme. Sklenice pak umístíme na 1 týden do místnosti s teplotou cca 20 st.C pak je přemístíme do chladnější místnosti, kde je necháme dokvasit cca 4 týdny.


Sterilovaný salát
Čerstvé kedlubny, 2 zrnka pepře, 2 kolečka cibule, na 1 l vody 3 dl octa, 3dkg soli, 10dkg cukru.
Příprava:
Omyté a oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, po menších dávkách povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat, pak je nasypeme do sklenic, proložíme cibulí a pepřem a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme, dáme do zavařovacího hrnce s vodou a zavařujeme 30 min. při 90 st.C. Poté sklenice ihned ochladíme.

27.06.2010 14:28:47 | stálý odkaz

Komentáře

1 komentářů:
  • 08.09. 14:25, Marek

    Dobrý den, Jak dlouho vydrží toto zelí ve sklenicích(Sterilovaný salát)?


přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se