Zavařujeme - Bezinky


Marmeláda
1,3 kg vyzrálých bezinek, 60dkg cukru, prášek do marmelád, 3g kys.citronové nebo 4 lžíce citronové šťávy.
Příprava:
Bobulky bezinek pečlově otrháme, propláchneme pod tekoucí vodou a bez podlévání je zahřejeme k varu. Trochu je povaříme do změknutí, propasírujeme na protlak a tento zvážíme. Na 1 kg protlaku přidáme 10dkg cukru, zvýšíme prudkost varu a vaříme cca 20 min. Pak přidáme prášek do marmelád a zbytek cukru a po jeho rozpuštění přidáme kys.cintronnovou nebo citron,šťávu. Vaříme ještě chvíli do patřičné hustoty.


Sirup
na 1 kg vyzrálých bezinek: 1 l vody, na 1 l šťávy 1,6 kg cukru, trochu pomerančové kůry.
Příprava:
Bezinky omyjeme, odstraníme stopky, rozmačkáme a zalijeme studenou vodou. Pomerančovou kůru lehce sloupneme, přidáme k bezinkám a necháme stát 1 den na chladném místě. Pak necháme šťávu přes plátno protékat, pak jí odměříme, dáme potřebné množství cukru a necháme jej rozpustit. Plníme do lahví.


Mošt
Zralé bezinky, na 1 l šťávy 20dkg cukru, 1 lžička kys.citronové a 1/2 l vody.
Příprava:
Omyté bezinkky omyjeme, otrháme od stonku a rozdrtíme. Dáme do menšího hrnce a ten vložíme do většího s horkou vodou. Směs za trvalého míchání zahříváme na 75 st.C. Pak zmírníme oheň a zahříváme ještě cca 15 min. Horkou směs necháme překapat přes plátno. Pak přidáme vodu, cukr a kys.citronovou. Potom nalijeme mošt do lahví a zavařujeme v otevřených lahvích 10 min. při 75 st.C. Pak láhve okamžitě uzavřeme.

27.06.2010 14:39:40 | stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< na úvod

Profil

Jméno: Hana Růžková
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články

Plněné papriky
Vepřová pečeně s petrž...
Masové šišky s překvap...
Rychlá jahodová charlo...
Vtípek!
Roláda s kokosovou náp...
Nugátové řezy s rozink...
Piškotová roláda
Podlistníky
Jablečný dort
Putin
Vtipy

Rubriky

Všechny rubriky
Něco o mně
Maso- drůbež-kuře
Maso-drůbež- kachna
Maso-drůbež-krůta
Maso vepřové
Maso-drůbež-husa
Maso-hovězí
Mleté maso
Maso-telecí
Maso- zvěřina
Maso-králík
Maso-skopové, jehněčí
Uzeniny, uzené maso
Těstoviny
Vnitřnosti
Guláše II.
Guláše
Pivní specialitky
Polévky
Zabijačkové pochoutky
Sýrové recepty
Vaječné dobrůtky
Zelenina-cuketa
Zelenina-papriky
Zelenina-rajčata
Zelenina-špenát
Zelenina-brambory
Zelenina-květák, brokolice
Zelenina-salát, chřest, ostatní
Zelenina-zelí
Zelenina-kedlubny
Ryby
Vánoční pečení
Sladkosti
Sladkosti-puding
Světové kuchyně
Letní grilování
Sladkosti: Rolády
České dobroty
Velikonoce
Bábovky
Sladkosti-Řezy
Nepečené dobrůtky
Marinády
Ovocné saláty
Topinkové ňamky
Houby
Saláty
Zavařené dobroty
Slané dobrůtky
Utopenci
Mořské plody
Pomazánky
Dobré rady
Vtipy
Dobré rady II
Nápoje
Citáty a moudra
Poezie
Pohádky a básničky
Dějiny
O Plzni
Vtipné glosy a články
Vaše křestní jméno
Pravdivý horoskop
Horoskopy
Indiánský horoskop
Písničky, co mám ráda-Nedvědi
Písničky, co mám ráda-Lokálka
Písničky, co mám ráda-Karel Kryl
Písničky, co mám ráda-Petr Novák
Písničky, co mám ráda-Divokej Bill
Písničky, co mám ráda-Rangers
Písničky, co mám ráda-Nezmaři
Písničky, co mám ráda-Kamelot
Písničky, co mám ráda-Mý slzy neuvidíš
Písničky, co mám ráda-Kabát
Písničky, co mám ráda - Strašlivá podívaná
Něco z mé tvorby

Archiv


Fotoalbum


RSS

počítadlo.abz.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se